Hoe voorkom je verkleurde tanden?

Hoe voorkom je verkleurde tanden?

Er zijn een aantal mannieren/gewoontes die ervoor kunnen zorgen dat je de verkleuring van je gebit tegen gaat, AL deze tips en tricks kan je thuis doen. 

 Dit zijn de volgende mannieren die je thuis kan doen:

 

  • Tandenpoetsen: Je tanden minimaal 2x per dag poetsen met fluoride tandpasta maakt dat je gebit minder gevoelig is voor zuur.
  • Extra tandenpoetsen: Poets je tanden 30 minuten nadat je iets zoets of zuurs hebt gegeten of gedronken.
  • Na eten of drinken: Spoel na met water. Water verdunt de zuren en spoelt de kleurstoffen deels weg.
  • Verminder eten/drinken: Niet de hele dag door eten en drinken. De zuurgraad in je mond moet tijd hebben om te herstellen. Ga uit van minimaal 2 uren tussen maaltijden.
  • Flossen: regelmatig flossen. Minimaal 1 keer per dag om tandplak te verwijderen. Ook tandplak zorgt voor vlekken.

 

 

Bonus

Drink door een rietje, hierdoor beperk je dat het gene wat je drinkt in aanraking komt met je tanden.

 

En mochten deze acties nog niet voldoende zijn om de verkleuring van je tanden te halen, dan kan het geen kwaad om eens per jaar je tanden te laten bleken door bijvoorbeeld door gebruik te maken van bijvoorbeeld onze whitening strips, lees hier voor meer informatie over onze whitening strips.

     

    Met onze eenvoudige tips weet je nu wat je kan doen om verkleurde tanden te voorkomen of tegen te gaan. Als je je glimlach een boost wilt geven, vooral als je glazuur van nature dof of verkleurd is, lees dan ons artikel over tanden bleken. Onthoud dat een onberispelijke mondhygiëne en regelmatige tandartsafspraken essentieel zijn voor een mooie glimlach.

     

    Psttt.... ik heb een tip voor je: wist je bovendien dat de teeth whitening strips bij SMILEVEGAN in een duopack of triplepack met maar liefst 28 of 42 stuks beschikbaar zijn? Zo bespaar je flink op het totaalbedrag middels stapelkorting.

    Terug naar blog